Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Діоксинові" подробиці долучили до справи Ющенка

Четвер, 6 серпня 2009, 10:44

Дані дослідження про виведення діоксину з організму Віктора Ющенка, опубліковані в британському журналі "The Lancet", долучені до справи про отруєння.

У Генпрокуратурі України газеті "Комерсант-Україна" заявили, що ознайомлені з результатами даного дослідження.

"Слідство володіє цією інформацією, причому володіло ще до того, як вона була опублікована", - сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Матеріали дослідження долучені до справи, але коментувати їх чи повідомляти якісь подробиці ми не маємо права, оскільки вони є таємницею досудового слідства", - зазначив він.

За словами колишнього лікаря Ющенка, доктора медичних наук Ольги Богомолець, важливість даного дослідження полягає у тому, що "був визначений вид діоксину, яким було вчинено отруєння".

"Можливо, це допоможе слідству зрушити з місця, і стане зрозуміло, яка лабораторія виготовила діоксин", - припустила Богомолець.

Утім, один із авторів статті в "The Lancet" – заступник керівника Держуправління справами Ростислав Валіхновський, який також лікував Ющенка, – наполягає на тому, що це дослідження – не більш ніж наукове дослідження.

"Це наукова стаття в професійному медичному журналі, що підтверджує механізми, якими діоксин знищується в організмі пацієнта. Це стаття більше на тему токсикології – про те, як діоксин розпадається на метаболіти, яким чином виводиться з організму", - сказав він виданню.

Як відомо, напередодні на сайті британського медичного журналу "The Lancet" були опубліковані результати трирічного дослідження, що стосується виведення діоксину з організму Віктора Ющенка. Дослідження фінансувалося Женевським університетом дерматології і Науковим центром прикладної токсикології Швейцарії.

"Рівень діоксину у крові пацієнта (Ющенка) був у 50 тис. разів вищий від норми. Згодом ми встановили діоксин TCDD і його метаболіти, а також протягом трьох років стежили за його рівнем у крові, жирових тканинах, фекаліях, шкірі, сечі й поті після того, як вони вийшли з організму і були очищені різними органічними розчинниками", - йдеться в анотації до статті.

З опублікованого дослідження можна зробити висновок, що діоксин, яким у 2004 році був отруєний Ющенко, був виготовлений у лабораторних умовах. Про це свідчить чистота речовини, яка містилася в організмі Ющенка: йдеться про найбільш небезпечну формулу діоксину TCDD – 2,3,7,8-тетрахлордибензо-п-діоксин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: