Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко планує посадити Африку на маленькі літаки

Середа, 2 вересня 2009, 19:22

Україна і Лівія планують спільно будувати малогабаритні літаки для африканських країн.

Можливість співпраці в цьому напрямі була обговорена в ході зустрічі української делегації керівників авіаційних підприємств на чолі з прем`єром Юлією Тимошенко з представниками лівійського інвестиційного фонду і керівниками авіаційної галузі Лівії.

За словами голови правління концерну "Антонов" Дмитра Ківи, модель літака, яка може бути запропонована Лівії для спільного будівництва, в Україні вже є.

"Це літак маленький, типу Ан-38. Він може експлуатуватися на ґрунтових аеродромах у складних умовах африканського регіону. Такі літаки у нас є", - сказав він.

Ківа підкреслив, що була досягнута домовленість про те, що експерти з обох боків детального проаналізують це питання, найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю, в якому, зокрема, будуть передбачені заходи з реалізації цього проекту.

"У найближчі два дні має бути цей меморандум підписаний", - додав Ківа.

Він підкреслив, що Тимошенко наполягає на тому, щоб співпраця між Україною і Лівією в області авіабудування розвивалася якомога активніше.

"У нас активно, як кажуть, торпедує (розвиток співпраці) наш прем`єр-міністр. І саме вона є ініціатором всіх дій з поліпшення співпраці і взаємної довіри між Україною і Лівією, оскільки Африка є величезним ринком для України", - пояснив голова правління "Антонова".

Крім того, він зазначив, що в меморандумі буде також відображено питання про створення спеціального центру з технічного обслуговування і ремонту літаків в Лівії, де на сьогодні знаходиться понад 30 літаків виробництва АНТК ім. Антонова.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування