Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Денисова і "господарники" Януковича майже досварилися до суду

Четвер, 3 вересня 2009, 10:44

Міністр праці і соцполітики Людмила Денисова наполягає, що зарплатні борги на підприємствах членів Партії регіонів продовжують зростати.

Про це йдеться у заяві Денисової у відповідь на вимогу "регіоналів" вибачитися перед ними за "чорний піар і наклеп на господарників Партії регіонів".

"Партії регіонів хочу конкретно відповісти: Держкомстат регулярно оприлюднює дані по заборгованості в регіонах України. І вони могли б активніше захищати свій електорат від кризових наслідків, сприяючи забезпеченню людей робочими місцями та гідною і вчасною заробітною платою", - сказано у заяві.

"Від того, що Мінпраці оприлюднить списки підприємств-боржників, ситуація не зміниться, тим більше, що це суперечить чинному законодавству... Тому робити з цього чергове політичне шоу не лише не доречно, а й вважаю, аморально", - додала Денисова.

Крім того, вона висловила здивування ініціативою Партії регіонів щодо законопроекту про підвищення соціальних стандартів.

"Прикро, коли дехто активно займається "просуванням" вбивчих для економіки у період світової кризи рішень, але навіть не обізнаний з реальним станом справ на конкретних підприємствах", - заявила Денисова.

Вона повідомила, що до Мінпраці надійшло звернення від спільного представницького органу сторони роботодавців (до складу якої входить і Федерація роботодавців України, очолювана "регіоналом" Юрієм Бойком), "де пропонується визнати не тільки неможливим забезпечення у 2010 році встановлення мінімальної заробітної плати на рівні реального прожиткового мінімуму, а не підвищувати взагалі".

"Отже, позиції "регіоналів"-політитків і "регіоналів"-роботодавців чомусь наразі кардинально різняться", - заявила Денисова.

Водночас, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, низка регіоналів – керівників великих підприємств готують матеріали в суд на Денисову.

"Партія регіонів заявляє, що у разі, якщо до вівторка, 8 вересня, міністр уряду Тимошенко не попросить публічно вибачень у регіоналів – підприємців, вони подадуть до суду і Денисова буде притягнута до відповідальності за наклеп і очорнення. Партія регіонів вимагає відставки міністра Денисової", - сказано у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування