Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатори проїхалися по проектам Тимошенко

Четвер, 3 вересня 2009, 18:29

Губернатори Полтавської та Вінницької областей критикують пропозиції уряду по формуванню бюджету на 2010 рік.

Як повідомив на прес-конференції губернатор Вінниччини Олександр Домбровський, Вінницька область - одна з найбільш завантажених областей з точки зору бюджетної мережі, а тому пряма формула формування місцевих бюджетів може кардинально ускладнити ситуацію.

"Вінницька область - одна з найбільш складних з точки зору бюджетної мережі. По кількості сільських шкіл, дитячих садків, лікарень, будинків культури та іншого область входить до трійки найбільш завантажених областей України", - сказав губернатор.

За словами Домбровського, може виникнути ситуація, коли тисячі керівників різних рівнів і різних бюджетів будуть приїжджати до Мінфіну, "оббивати пороги і доводити, що формула, яка була при прийнятті того або іншого бюджету неправильна".

Аналізуючи ситуацію в області в нинішньому році, губернатор зазначив, що вона досить стабільна і прогнозована. "За 8 місяців ми виконуємо всі контрольні цифри по надходженнях до бюджету", - сказав губернатор.

У свою чергу губернатор Полтавської області Валерій Асадчев додав, що в пропозиціях на 2010 рік дивують цифри, що стосуються підтримки села.

"Уже за першими цифрами, які ми побачили, видно, що села отримали фінансових ресурсів менше ніж цього року", - сказав він.

Аналізуючи нинішню економічну ситуацію в області, губернатор проінформував, що місцевий бюджет області виконаний за 8 місяців на 70%, що дає всі підстави передбачати його повне виконання і можливо навіть перевиконання до кінця поточного року.

"Що стосується держбюджету по області, то можу сказати, що він виконаний за 8 місяців всього на 55-56% і це за умови, що надійде десь 250 млн. грн. планового ПДВ", - сказав Асадчев.

Він жорстко розкритикував систему повернення ПДВ в державі, зазначивши, що тут фігурує "партійний принцип".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...