Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раду можна "вбити" лише складанням мандатів - Оніщук

Вівторок, 8 вересня 2009, 21:19

Дострокові парламентських вибори можуть відбутися лише за умови складення депутатами 150 мандатів.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук в ефірі 5 каналу.

"Теоретично лише в одному випадку парламент може постати перед проблемою нових виборів – це той випадок, коли чисельний склад Верховної Ради буде менший, ніж дві третини від її конституційного складу", - сказав він.

"Судячи із заяв політиків, такий варіант розвитку подій вважається малоймовірним", - зазначив міністр.

Оніщук також наголосив, що президент Віктор Ющенко, згідно з законом, втратив можливість розпуску парламенту з 24 серпня, адже глава держави не може розпустити Верховну Раду в останні 6 місяців своєї каденції.

Крім того, коментуючи заяву спікера Володимира Литвина про те, що депутати не будуть отримувати зарплату у дні, коли робота парламенту буде заблокована, міністр зазначив: "Депутати, як і звичайні працівники, також табелюються у парламентських комітетах головами комітетів".

"Чи буде реалізована у правовому сенсі заява спікера, буде залежати від того, як поведуть себе голові комітетів і бухгалтерія", - наголосив він.

Також, коментуючи накладення президентом Віктором Ющенком повторного вето на зміни до держбюджету у частині фінансування Євро-2012, Оніщук зазначив: "У ситуації, яка виникла – справа за парламентом і за діями голови (Верховної Ради)".

"Якщо змінена хоча б одна кома у законі, це вже є підставою вважати, що це інший закон. Тобто навіть юридико-технічне редагування порівняно з тим текстом, який направлявся президенту на підпис, є підставою вважати, що це вже інший закон", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування