Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Севастополі проїхалися по дітищу Ющенка

Вівторок, 8 вересня 2009, 22:47

Севастопольська міськрада вимагає збереження спеціального статусу міста у Конституції.

"Ми вимагаємо, щоб у будь-якому запропонованому варіанті Конституції був чітко прописаний спеціальний статус нашого міста і негайно прийнятий закон про місто-герой Севастополь", - йдеться в ухваленій заяві.

За твердженням депутатів, "у запропонованому проекті Конституції в систему адміністративно-територіального устрою України Віктор Ющенко не включив місто Севастополь, як окрему адміністративно-територіальну одиницю".

"Замість чіткого визначення статусу міста-героя Севастополя в проекті президентської Конституції присутнє досить розпливчасте формулювання про те, що "міста з визначеною законом кількістю мешканців можуть прирівнюватися за статусом до області або району", - зазначили депутати.

На думку міськради, у такому формулюванні "мова йде в першу чергу про "міста-мільйонники", тому тим самим Севастополь позбавляють його спеціального статусу.

"Той факт, що Ющенко не включив Севастополь до переліку регіонів України, підтверджує раніше висловлену ним позицію про включення Севастополя до складу АР Крим і є показником ставлення глави держави до нашого міста", - сказано в документі.

Депутати також вважають, що "спеціальний статус Севастополя, як міста загальнодержавного значення, обумовлений особливостями його історичного, соціально-економічного і культурного розвитку".

Також, на думку міськради, такий статус обумовлений "особливостями адміністративно-територіального устрою як міста-регіону, до складу якого входять місто Інкерман, селище міського типу Кача та 29 сіл; тимчасовим розташуванням на території міста військових частин і підрозділів Чорноморського флоту РФ".

Виходячи з цього, депутати Севастопольської міськради, посилаючись на думку територіальної громади Севастополя, висловили категоричну незгоду з запропонованими поправками до Конституції.

Також вони вимагають від президента "переглянути підхід до визначення статусу та адміністративно-територіального устрою Севастополя".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: