Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук радить новому президенту розпустити Раду

Середа, 28 жовтня 2009, 13:57

Наступний президент обов’язково має розпустити Верховну Раду.

Про це у коментарі "Українській правді" заявив перший президент Леонід Кравчук.

"Верховна Рада, яка є, вона вже не здатна продуктивно працювати. Як би там не мінявся формат, розстановка політичних сил у більшості, в меншості - це нічого не дасть", - переконаний він.

"Вона настільки обтяжена проблемами і моральними, і фінансовими, і правовими – оце блокування – воно все викликало у людей такий негатив, що парламент треба міняти", - додав екс-президент.

За словами Кравчука, "питання ставиться "як". "Розпускати указом (президента) – це єдине, що можливо", - вважає він.

"Я думаю, що це міг би бути політичний компроміс всіх політичних сил про саморозпуск. Але попросити президента, щоб він видав указ про розпуск", - уточнив екс-президент.

На думку Кравчука, парламент треба розпустити "обов'язково". При цьому він додав, що сам рекомендував би наступному президенту це зробити.

Відповідаючи на запитання, чи піде він у разі наступних парламентських виборів у списках якої-небудь політичної сили, Кравчук сказав: "Ні в якому разі".

"Коли були дочасні вибори в парламент, я прочитав у ЗМІ, що Партія регіонів розглядає мою кандидатуру у списках і що є різні думки, що якщо, скажімо, взяти мене у список, то понизиться рейтинг "Регіонів", - розповів екс-президент.

"Я тоді подзвонив Януковичу і сказав: "Я заяви не подавав, у мене намірів бути (депутатом) немає", - додав Кравчук.

За його словами, "поки в Україні не буде цивілізованого парламенту, а це ще не одне скликання", він "ніколи" до парламенту не піде: "А там вже й вік наступить такий, що не треба йти".

При цьому Кравчук зауважив, що підтримує Тимошенко не тому, що має намір потрапити до списку чи обіймати якусь посаду.

Екс-президент вважає, що у випадку перемоги одного з основних кандидатів на виборах глави держави з невеликим відривом, політичні сили мають домовлятися, публічно.

"Ні в якому разі ніяких закритих домовленостей. Це має бути круглий стіл за участі всього українського народу. Інших варіантів крім домовленостей у нас немає", - переконаний він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування