Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЧЕКАЄ ЗУСТРІЧІ З МЕДВЕДЄВИМ, АЛЕ "ЖЕРТВ" НЕ БУДЕ

Середа, 7 жовтня 2009, 13:10

Україна робить усе для розбудови добросусідських відносин з Росією, заявляє президент Віктор Ющенко.

"Все, що можна зробити з точки зору розбудови двосторонніх відносин у руслі добросусідства, взаємної поваги, українською стороною робиться", - сказав він в інтерв’ю українській службі "Бі-Бі-Сі", цитує прес-служба президента.

"Моя політика усі чотири роки демонструє велику повагу до Росії і коректне до неї ставлення", - наголосив Ющенко.

На його переконання, відносини України і Росії мають розбудовуватися на принципі взаємної поваги до суверенітету та територіальної цілісності кожної з держав.

"Ніхто не ставить за мету мати проблеми у відносинах з Росією. Але ніхто не буде приносити у жертву суверенітет чи незалежність", - наголосив Ющенко.

На запитання про можливості переговорів під час саміту глав держав-учасниць СНД, президент України висловив сподівання, що у рамках заходу відбудеться низка двосторонніх зустрічей, зокрема з президентами Азербайджану, Білорусі та Молдови.

Ющенко також сподівається на зустріч із президентом Росії Дмитром Медведєвим.

"З нашої сторони перепон (для зустрічі з президентом Росії) немає. Я сподіваюся, що ця зустріч буде, особливо після того, що було зроблено з російської сторони влітку, ця зустріч є необхідною", - сказав Ющенко.

Водночас український президент скептично оцінив ефективність самої СНД, більшість рішень якої не були адаптовані в національне законодавство країн-членів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування