Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка "Газпрому" може зайти в Україну з космосу

Четвер, 8 жовтня 2009, 10:40

Дочірня компанія російської газової монополії "Газпром-медіа" може стати співінвестором групи компаній "Поверхность".

Група володіє оператором супутникового телебачення "Поверхность+" і кількома спортивними каналами, пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело на медіаринку.

За словами іншого джерела, близького до акціонерів "Поверхности", "Газпром-медіа" вже включена до списку компаній, що беруть участь у тендері із залучення стратегічного інвестора, який проводить ІК Concorde Capital.

Власник 60% "Поверхности" Віктор Самойленко і голова департаменту інвестиційно-банківських послуг Concorde Capital Віталій Струков не підтвердили, але і не спростували цю інформацію. У прес-службі "Газпром-медіа" від коментарів відмовилися.

Група компаній "Поверхность" володіє телеканалами "Спорт 1", "Спорт 2", "Спорт 3", "Спорт 4" і "Спорт HD".

З червня 2008 року надає послугу супутникового телебачення "Поверхность+". Володіє правами на трансляцію в Україні матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи до 2012 року.

У серпні цього року Віктор Самойленко продав 40% компанії ISTIL Group. Угода, що оцінювалася в 60 млн. дол., передбачає опціон ISTIL на збільшення частки до 55%.

У липні група компаній "Поверхность" оголосила про намір залучити інвестора і почала переговори з продажу від 25% до 51% за 50-100 млн. дол. Фінансовим консультантом із залучення інвестицій була призначена Concorde Capital.

"Газпром-медіа" належить оператор супутникового зв'язку "НТВ-плюс", що працює в Росії та Україні.

Нещодавно компанія активізувалася на російському ринку, купивши контрольний пакет "Національної супутникової компанії", оператора супутникового ТБ, що надає послуги під брендом "Триколор ТВ". "Газпром" заявив про плани об'єднання двох платформ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування