Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не захотіли відкриті списки по-бютівськи

Вівторок, 3 листопада 2009, 16:18

Народні депутати відхилили проект змін до законодавства щодо виборів місцевих рад та міських голів.

За проголосувало 173 депутати. Не дала голосів Партія регіонів, комуністи та більшість НУНС.

Законопроектом бютівця Подгорного пропонувалося:

1. З метою уникнення залежності територіальних виборчих комісій від відповідних органів місцевої влади пропонується змінити суб’єкт формування територіальних виборчих комісій так, щоб їх формування здійснювалося місцевими радами вищого рівня, а територіальні виборчі комісії областей та міст Києва й Севастополя – Центральною виборчою комісією.

2. Розподіл обов’язків членів дільничних виборчих комісій, що здійснюватиметься у день голосування шляхом жеребкування.

3. Упровадження відкритих списків кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим і місцевих рад та, у зв’язку з цим, розроблення нових форми виборчого бюлетеня і додатку до нього та протоколу (з додатками) дільничної виборчої комісії.

У виборчому бюлетені мала зазначатися назва виборчого блоку, та прізвища, імена, по батькові перших трьох кандидатів у депутати, включених до виборчого списку місцевої організації партії (блоку). Решта кандидатів вказувалась у спеціальному додатку.

З бюлетеню пропонувалося виключити пункт "проти всіх", що викликало обурення частини НУНС. На що нашоукраїнець Юрій Ключковський нагадав, що пункт проти всіх рудимент радянської виборчої системи, де голосували викреслюванням.

Він також зазначив, що існування кандидату "проти всіх" завжди ускладнює визначення відсотку представництва в раді тієї чи іншої партії чи блоку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування