Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Янукович не прийде на дебати, Тимошенко дістанеться його час?

Вівторок, 1 грудня 2009, 17:13

ЦВК затвердила порядок проведення Національною телекомпанією теледебатів між кандидатами в президенти.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні Центвиборчкому у вівторок, повідомляє Ліга.net.

Дебати проходять у прямому ефірі, між 19 і 22 годинами на Першому Національному каналі при особистій участі кандидатів.

Період проведення дебатів починається після проведення Центвиборчкомом жеребкування, і закінчується опівночі 15 січня 2010 року. У той же час, член ЦВК, доповідач по даному питанню Ігор Жиденко повідомив, що НТКУ вже запропонувала проводити теледебати з 4 по 15 січня з 19 до 22 годин.

У постанові також сказано, що ЦВК включає в жеребкування тільки тих кандидатів, що повідомили комісію про своє бажання взяти в них участь.

Тривалість теледебатів для однієї пари кандидатів складає 60 хвилин безперервного ефірного часу.

Дискусія між кандидатами на посаду президента триває не більш 50 хвилин. Потім ведучий по черзі надає кандидатам час для заключного слова.

Не пізніше, ніж за 10 хвилин до початку теледебатів проводиться жеребкування, що визначає, хто з кандидатів буде виступати першим.

У випадку проведення повторного голосування, 5 лютого на Першому Національному каналі в прямому ефірі з 20:00 до 21:40 проводяться теледебати між двома кандидатами, включеними в бюлетень для повторного голосування. З 100 хвилин кожному кандидатові приділяється по 5 хвилин для вступного слова.

Якщо обидва кандидата, що повинні були брати участь, не з'явилися на НТКУ, то НТКУ зобов'язана розмістити на 3 хвилини заставку білого кольору, з написом посередині чорним шрифтом: "Вибачите, кандидати на посаду президента України прізвище ім'я по батькові не з'явилися в студію для участі в теледебатах".

Інший час НТКУ використовує на свій розсуд, крім трансляції програм, що стосуються виборів президента або несуть політичне забарвлення.

Якщо один з учасників вирішив залишити студію до закінчення ефірного часу, то інша частина з 60 або 100 хвилин надається в повному обсязі іншому кандидатові для проведення агітації в прямому ефірі.

Якщо ефірний час використаний кандидатами не в повному обсязі з інших причин, то НТКУ може розпорядитися таким часом на свій розсуд

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування