Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В БЮТі шоковані рухами руки Герман

Вівторок, 1 грудня 2009, 19:15
Парламентські слухання щодо свободи слова перетворюють на дискусійний клуб Партії регіонів.

Про це заявив БЮТівець Андрій Шевченко, повідомляє прес-служба блоку.

"Я просто шокований тим, що зі списків виступаючих викреслили авторитетних і знакових людей", - зазначив він.

За словами Шевченка, серед них голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко, голова Незалежної медіа профспілки Роман Скрипін, голова Київської незалежної медіа профспілки Юрій Луканов, а також представники Незалежної асоціації телерадіомовників та інші.

"Всі ці люди викреслені рукою голови комітету з питань свободи слова Ганною Герман (ПР)", - наголосив Шевченко.

"Як учасник усіх парламентських слухань починаючи з 2002 року, можу стверджувати, що такого не було навіть в часи президентства Кучми і прем΄єства Януковича, відомі як "епоха темників", - зазначив депутат.

"Хочеться нагадати колегам з Партії регіонів, що парламентські слухання не можна цинічно перетворювати на нараду партактиву", - наголосив Шевченко.

"Згідно з регламентом Верховної Ради, список виступаючих на парламентських слуханнях затверджує комітет, що відповідає за їх проведення", - заявив він.

"Тому БЮТ наполягає на терміновому проведенні засідання комітету з питань свободи слова та інформації для врегулювання ситуації, що склалася навколо слухань з питань свободи слова", - йдеться у заяві.

"Для користі справи слухання зі свободи слова мають бути неполітичними і надпартійними", - вважає Шевченко.

У свою чергу, віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) наголосив, що заява Герман про скасування парламентських слухань зі свободи слова не відповідає дійсності, повідомляє його прес-служба з посиланням на УНІАН.

Віце-спікер заявив, що скасувати проведення парламентських слухань може тільки Верховна Рада або ж вони можуть не відбутися, якщо комітет, який відповідає за їхню підготовку, не зможе забезпечити їхнє проведення.

Водночас, Томенко зауважив, що досі комітет з питань свободи слова, головою якого є Герман, не зміг забезпечити проведення свого засідання і подав пропозиції, які суперечать регламенту парламенту, лише за підписом голови комітету.

За його словами, якщо у представників Партії регіонів є прагнення провести парламентські слухання відповідно до законодавства, то ще є час, аби провести засідання комітету з питань свободи слова і чітко визначити доповідачів та співдоповідачів.

Він також назвав нісенітницею те, що Герман протягом дня так і не змогла його знайти у Верховній Раді та заявив, що, відповідно до регламенту, протягом дня він перебував на своєму робочому місці у президії парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування