Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "Регіони" розбираються, хто рятуватиме країну від грипу

Четвер, 3 грудня 2009, 11:26

У БЮТ сумніваються щодо розгляду у четвер законопроектів про виділення коштів на боротьбу з епідемією грипу.

Про це журналістам заявив член фракції БЮТ Олег Ляшко.

"Сьогодні в порядку денному ці питання стоять останніми, десь у п'ятому десятку. Тому я думаю, це якраз і показує, як Верховна Рада реально зацікавлена виділити кошти на боротьбу з грипом", - сказав депутат.

У свою чергу член фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його політична сила запропонувала БЮТ змінити порядок денний таким чином, щоб прискорити розгляд питання про виділення коштів на боротьбу з епідемією.

"Ми запропонували нашим колегам з БЮТ прискорити розгляд даного питання і якщо вони вийдуть з цією пропозицією, ми її підтримаємо", - запевнив депутат.

Єфремов нагадав, що в рамках виділення коштів мають розглядатися два законопроекти (БЮТ і регіонала Миколи Азарова) і висловив сподівання, що більшістю голосів буде підтримано саме регіональний проект.

"Ми дотримуємося тієї точки зору, що за місяць-грудень, який залишився, можна мільярд тільки розікрасти", - зазначив регіонал.

"Ми подали свій законопроект і ми за цей документ будемо голосувати. І як мені здається, знайдеться більшість сил у парламенті, які можуть підтримати саме цей проект закону", - додав він.

На запитання, чи може законопроект розглядатися, якщо бюджетний комітет не засідав з цього приводу, Єфремов відповів ствердно.

"Якщо бюджетний комітет в силу якихось причин не розглядає той чи інший законопроект у певні терміни, то він автоматично виноситься в зал", - пояснив депутат.

Як відомо, БЮТ пропонує виділити на боротьбу з епідемією грипу 1 мільярд гривень, а регіонали – 200 мільйонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування