Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко та Янукович координують дії - Турчинов

П'ятниця, 4 грудня 2009, 14:31

Президент Віктор Ющенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович координують дії в боротьбі з урядом Юлії Тимошенко.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Останні півроку всі дії Ющенка, Януковича й Партії регіонів були скоординовані. Подивіться, як синхронно вони голосують у парламенті. Провокації і випади проти КМУ також повністю синхронізовані", - сказав він.

"У всіх країнах у кризу ті, хто в опозиції, об’єднувалися з владою – щоб разом пережити важкі часи, мінімізувати загрози національній безпеці, залишивши усі свої суперечки та їх з'ясування, насамперед публічне, на більш благополучний для національної економіки період. А в нас, навпаки, чим гірше – тим краще", - обурився Турчинов.

"Але війна проти Тимошенко перетворюється на війну проти власного народу", - додав він.

За словами Турчинова, "коли популізм стає деструктивним, він уже небезпечний".

"Візьміть, наприклад, ухвалений після парламентського протистояння закон про соціальні стандарти. Адже ні президент, ні опозиція реально не збираються підвищувати соцстандарти. Їхнє завдання – дестабілізувати ситуацію", - сказав він.

"Відповідно до ухваленого ПР і Ющенком пакету в більшості пенсіонерів пенсія зросте на цілих 60 копійок. При цьому себе депутати не забули: парламентарям і держчиновникам високого рангу за новим законом щомісячна пенсія підвищиться більш ніж на 900 гривень", - зазначив перший віце-прем'єр.

Те ж, за його словами, і з виділенням мільярду гривень на заходи для боротьби з "епідемією каліфорнійського грипу":

"Виділення мінімального ресурсу, який потрібен для цих першочергових справ, зараз блокують то президент своїм вето, то "регіонали", відмовляючись його долати. Їх не цікавлять життя людей, їх цікавлять рейтинги. Ними рухає бажання довести, що уряд не зможе контролювати ситуацію".

"Страшно, що для багатьох наших громадян така політична гра виявиться в буквальному сенсі смертельною", - сказав Турчинов.

Водночас, він сказав, що Тимошенко не планує розпускати парламент у випадку своєї перемоги на виборах президента.

"Ми в уряді реально відчуваємо економічну ситуацію і передчуваємо, що не переживе країна того, що щорічно в нас вибори, популізм, дестабілізація і громадянські конфлікти. Тому серйозно маємо намір працювати з тим парламентом, який є", - сказав Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування