Майбутнього президента запрошують поспілкуватися з його керівником

Понеділок, 1 лютого 2010, 14:59
 

Представники громадськості закликають майбутнього президента взяти участь у Громадянському форумі в першу п'ятницю після інавгурації.

Про це заявив керівник "Центру UA" Олег Рибачук на прес-конференції в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Запрошуємо новообраного президента в першу п'ятницю після інавгурації дати відповіді на найважливіші для України питання", - йдеться у відкритому листі майбутньому президенту, який зачитали на прес-конференції.

"Ми усвідомлюємо те, що голосуючи на виборах, приймаємо президента на роботу. Ми українці платимо йому зарплату, і тому вимагаємо відповідей на головні питання розвитку  країни", - йдеться у зверненні.

Представники громадськості хочуть, щоб майбутній президент відповів, як подолати тотальну корупцію в державі і які Україні необхідні економічні реформи.

Також громадськості цікаво, якою буде зовнішня політика України, як буде реформована система охорони здоров'я, як створити конкурентноздатну систему освіти та науки.

За словами Рибачука, такий діалог допоможе контролювати виконання президентом обіцянок.

"Ми вважаємо, що жодних змін не буде, допоки не зміниться сам громадянин", - зазначив він, підкресливши, що виборці повинні контролювати роботу президента і питати з нього, що він зробив за той чи інший період.

Рибачук повідомив, що громадські організації планують зробити таке спілкування традицією і через рік знову запросити президента на громадянський форум, щоб він міг відзвітувати за пророблену роботу.

Рибачук стверджує, що два кандидати в президенти мають намір брати участь у майбутньому форумі.

Організатором форуму виступила громадська кампанія "Новий громадянин".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування