Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів придумала нову "фішку" з голосуванням удома

Понеділок, 1 лютого 2010, 18:29

Для голосування удома виборцям доведеться подавати заяву в виборчком.

Про це йдеться в затвердженому в понеділок роз'ясненні ЦВК, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Проект цього рішення внесла член ЦВК Тамара Астахова, і його підтримали 9 членів комісії, у тому числі переважно призначені за квотою Партії регіонів. 4 члени комісії, призначені за квотою БЮТ, висловилися проти даного рішення.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна вказала на той факт, що нова редакція роз'яснень не враховує норми закону про державний реєстр, відповідно до якої виборці, що постійно позбавлені можливості самостійно пересуватися, про що зроблена відповідна позначка в держреєстрі, автоматично вносяться в списки для голосування вдома.

За словами Усенко-Чорної, у новій редакції врахована тільки норма закону про вибори президента України в редакції 2004 року, відповідно до якої для голосування вдома усі без винятку виборці, позбавлені можливості самостійно пересуватися, повинні подавати відповідні заяви.


Таким чином, підкреслила вона, близько 752 тисяч виборців, що не можуть пересуватися самостійно і мають відповідну позначку в держреєстрі, тепер "вводяться в оману", оскільки вони не будуть автоматично включені в списки для голосування вдома.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера відзначив, що дійсно існує колізія, і ЦВК не може визначити жорстку позицію по механізму голосування вдома.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...