Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За кілька днів до виборів "Регіони" згадали про "справу педофілів"

Вівторок, 2 лютого 2010, 18:09
Слідчі МВС та Генпрокуратури навмисно затягують розслідування справи педофілів, щоб дати час злочинцям знищити докази.

Про це заявив член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин, пов'язаних із звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, регіонал Віктор Корж, повідомляє його прес-служба.

"Так у період з весни до кінця літа 2009 року, поки органи МВС відмовляли матері постраждалих дітей у порушенні кримінальної справи, злодії-педофіли та їхні співучасники активно займалися знищенням доказів власних злочинів проти дітей", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, був зроблений капітальний ремонт у квартирі, де, як засвідчили потерпілі діти, безпосередньо відбувалися групові зґвалтування неповнолітніх", - наголосили у прес-службі.

"Навіть після отримання офіційних свідчень дітей, вже після передачі справи від МВС до Генпрокуратури, слідчі ГПУ не зробили належної експертизи вказаного помешкання та не провели належних слідчих дій", - наголошується у повідомленні.

"Ми вважаємо, що подібна поведінка неприпустима і свідчить про політиканську та абсолютно непрофесійну позицію", - заявив Корж.

Регіонал нагадав, що "100 днів тому, ще 20 жовтня 2009 генпрокурор Олександр Медведько запевнив, що слідство у справі про розбещення дітей у МДЦ "Артек" буде завершене у двомісячний термін".

"Тоді ж Медведько офіційно повідомив депутатам, що "потерпілі впізнали на фотографіях своїх кривдників", - йдеться у повідомленні.

За словами Коржа, слідчі ГПУ заборонили потерпілим спілкуватися з членами профільної ТСК парламенту, через що комісія просто не може повноцінно працювати.

"Діти опізнали декількох людей - депутатів Сергія Терьохіна, Віктора Уколова, Руслана Богдана (БЮТ), а також гендиректора "Артека" Бориса Новожилова", - наголосив регіонал.

"Минуло 100 днів, але попри прохання потерпілих, їхньої очної ставки з цими громадянами не відбулося. Це, безумовно, є свідченням того, що справа гальмується, що справа має політичне забарвлення", - вважає Корж.

Він зазначив, що єдиним позитивом у роботі комісії є зареєстрований проект постанови парламенту про звіт генпрокурора, призначений на 12 лютого.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування