Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко вважають Авакова чинним губернатором

Субота, 6 лютого 2010, 10:13

Указ президента про відставку голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова є незбалансованим політичним рішенням, вважає бютівець Микола Томенко.

Уряд вважає Авакова чинним губернатором до завершення усіх судових процесів, заявив Томенко у коментарі кореспонденту УНІАН.

"Такий указ виглядає як емоційне, незбалансоване, політичне рішення, ніж правова дія глави держави", - сказав віце-спікер парламенту.

За його словами, цілком очевидно, що рішення такого роду повинні були прийматися за погодженням із урядом відповідними структурними підрозділами секретаріату президента.

"Я точно знаю, що ключові працівники секретаріату президента не погоджували цього рішення з урядом", - сказав Томенко.

Він не виключив, що в даному випадку може йтися про фальсифікацію чи службовий підлог при підготовці цього указу.

Томенко пояснив це тим, що в указі зазначається, що Аваков звільнений за власною заявою, але її не існує - і про її наявність не знає голова Харківської ОДА.

"З одного боку, зрозуміло, що голова Харьківської облдержадміністрації буде оскаржувати це рішення, з іншого боку, можна констатувати, що президент застосував недозволений метод, який в українській практиці дуже часто використовувався", - сказав Томенко.

За його словами, цей метод полягає у тому, що популярного кандидата на якусь посаду знімали в останню ніч перед виборами.

Томенко наголосив, що до завершення усіх судових процесів з цього питання уряд вважає Авакова та всю його команду легітимними, оскільки дуже важливо, щоб на Харківщині не була зірвана виборча кампанія та було забезпечено демократичне волевиявлення.

Як відомо, 3 лютого Харківська облрада висловила недовіру голові ОДА Авакову. Питання про недовіру губернатору було внесене фракціями Партії регіонів і Компартії. За це рішення проголосували 105 депутатів з 107 присутніх.

Своє рішення депутати мотивували тим, що Аваков використовує адміністративний ресурс під час виборів президента України.

5 лютого президент Віктор Ющенко підписав указ про відставку Авакока з посади голови Харківської облдержадміністрації - відповідно до ч. 10 ст. 118 Конституції.

Аваков перед цими подіями висловив підтримку кандидату в президенти, прем'єру Юлії Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: