Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко кричать, що люди Януковича влаштовують "блокади"

Субота, 6 лютого 2010, 15:46

БЮТ заявляє, що представники Партії регіонів у Донецькій області масово блокують включення до складу виборчих комісій представників від Юлії Тимошенко.

Таким чином вони намагаються "встановити абсолютний контроль у окружних і дільничних комісіях регіону", заявляє прес-служба БЮТ.

"Станом на сьогодні особливо тривожна ситуація склалася у окружних комісіях №41, №42, №44, №45 і №52", - йдеться у повідомленні.

"Грубо порушуючи права нашого кандидата, підпорядковані штабу Віктора Януковича керівники дільничних комісій або зовсім не розглядають своєчасно подані до включення у склад комісій списки кандидатів, або не оформляють офіційно такі рішення", - обурюються в блоці Тимошенко.

Центральний виборчий штаб Тимошенко заявляє: "Це не лише брутальне і цинічне відношення до закону і права, але й стотисячний доказ того, що основний план команди Януковича на успіх у виборах - це обман, кримінальні схеми, злочинне порушення будь-яких прав громадян на об'єктивні результати волевиявлення".

"Ми подали заяви до судів щодо визнання таких дій незаконними, а також повідомили про цю тривожну ситуацію ЦВК, ОБСЄ та міжнародних спостерігачів", - повідомляють бютівці.

За їхнім твердженням, штаб Януковича, "використовуючи спотворене фракцією Партією регіонів виборче законодавство", на "повну потужність запустив механізм фальсифікацій голосування" у Донецькій області.

"Центральний виборчий штаб Юлії Тимошенко обурений діями штабів та членів комісій від Януковича і вимагає негайно припинити підготовку тотального фальсифікування виборів", - наголошується у заяві БЮТ.

Водночас, БЮТ стверджує, що "штаб Януковича влаштував істерику довкола заміни членів виборчих комісій на Донбасі, оскільки несподіваними замінами штаб Юлії Тимошенко підірвав схему майбутніх фальсифікацій виборів".

Виборчий штаб "Донбас" кандидата Тимошенко повідомив, що "дана схема базується на підкупі і залякуваннях членів комісій".

"Де грошима, де залякуваннями прокуратури або погрозами звільнень з роботи представникам Януковича вдалося домовитися з деякими членами комісій. Тому було ухвалено рішення привезти в Луганську і Донецьку області професійних людей з інших областей, на яких неможливо чинити ні адміністративний, ні моральний тиск", - зазначають бютівці.

"Це зруйнувало плани команди Януковича, яка миттєво впала в інформаційну істерику", - стверджують у БЮТ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування