Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин сподівається, що вибори визнають, бо всі втомилися

Неділя, 7 лютого 2010, 14:26

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сподівається, що президентські вибори пройдуть нормально і міжнародні спостерігачі визнають їх демократичність.

Про це він сказав журналістам у неділю після голосування на своїй виборчій дільниці, повідомляє "Інтерфакс".

"Я сподіваюся, що усе буде нормально. Я розраховую, що міжнародні спостерігачі змушені будуть продовжити ту лінію, яку вони продемонстрували під час першого туру", - сказав Литвин.

Він також сподівається, що сторона, яка програла, визнає свою поразку, бо "на виборчих дільницях усе нормально, усе демократично".

"Багато що буде залежати від них. Якщо вони скажуть, що все штатно, - які там верески, лементи і обурення не піднімалися б, суспільство буде інертним, бо люди втомилися, людям, як мінімум, потрібен спокій", - сказав спікер.

При цьому він запевнив, що його позиція після виборів не буде відрізнятися від тієї, яку він займав раніше.

"Проблеми ж перед країною не зміняться в залежності від того, хто буде переможцем, хто буде переможеним. Проблеми ті самі. Тому лінія поведінки - вона прогнозована й однакова", - сказав Литвин.

На запитання про те, за кого він проголосував, екс-кандидат у президенти сказав: "Від протилежного. Ну не за Центральну виборчу комісію ж".

При цьому, на думку Литвина, у найближчі 5 років країна житиме "у конвульсіях".

Він сумнівається, що у 2010 році новому президенту вдасться провести реформи, і переживає, що "політика стала поперек економіки, і цілком очевидно, що дуже складно буде прибрати її для того, щоб утримати економічну й соціальну ситуацію".

"Я усвідомлюю те, що здійснювати реформи, про які говорили під час виборчої кампанії, буде неможливо, бо на спаді не проводять реформи. Головне, утримати ситуацію", - сказав спікер.

"Водночас, переможець потрапить у лещата, адже в нього буде 6-7 місяців, максимум до кінця 2010 року, для того щоб прийняти необхідні радикальні заходи, й у той же час він чи вона буде заручником тих обіцянок, які були дані", - сказав Литвин.

Він також наголосив, що не бачить необхідності у дострокових парламентських виборах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: