Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" збираються звільнити десятки місць у Раді для нових "багнетів"

Вівторок, 9 лютого 2010, 12:13

Фракція Партії регіонів у парламенті готується до входження своїх депутатів у виконавчу владу.

За підрахунками "регіоналів", вони можуть звільнити від 40 до 60 депутатських мандатів для своїх колег, які слідують далі за списком ПР, пише "Дело".

Серед головних претендентів на проходження в парламент - нардепи минулого, V скликання, які не пройшли в Раду у 2007 році. При цьому багато хто з них сподівається стати депутатами, не покидаючи свої нинішні посади, пише газета.

Так, ректор Національного університету податкової служби України в Ірпені Петро Мельник хотів би увійти в парламентський комітет з питань судочинства.

При цьому він сподівається суміщати законодавчу діяльність з викладацькою.

Може отримати депутатський мандат і перший проректор Національного авіаційного університету Максим Луцький.

Також депутатський мандат може отримати і юрист центрального штабу кандидата в президенти Віктора Януковича Володимир Олійник. Він був членом БЮТу в парламенті V скликання і потім перейшов до "регіоналім", входив свого часу у КПУ й "Собор".

За гарну роботу під час виборчої кампанії депутатський мандат може отримати й Олександр Зац. На президентських виборах він відповідав за проведення масових заходів.

"Наша політсила провела близько сотні різних масових заходів протягом усього виборчого процесу", - сказала Зац. За його словами, вони обійшлися ПР у "невеликі сотні тисяч доларів".

Зац займає в списку "регіоналів" 193-ій рядок. Пройшовши до парламенту, він планує стати членом комітету з питань екології або комітету з охорони здоров'я.

Мають шанси отримати місця у Верховній Раді і керівники виборчої кампанії Януковича в регіонах. Серед них голова Хмельницького облштабу Василь Ядуха, Закарпатського облштабу Олександр Ледіда, Тернопільського облштабу Орест Муц.

Може пройти в парламент і власник "Тисмениці" Ігор Зварич, який є близьким другом екс-кандидата у президенти Василя Противсіх.

Виявляє бажання повернутися в парламент і голова комітету з економічної політики парламенту V скликання Володимир Заплатинський, який у виборчому списку ПР займає 231-е місце. "Я сподіваюся повернутися працювати у Верховну Раду", - заявив він.

А частина "регіоналів", навпаки, не поспішає йти в парламент, розраховуючи брати участь у місцевих виборах наприкінці травня, якщо формування вищої влади затягнеться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування