Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко про Януковича: "землячок" і спадкоємець малоросіянства

Вівторок, 9 березня 2010, 10:50

Юлія Тимошенко переконана, що влада президента Віктора Януковича в Україні "не надовго".

Про це вона заявила на "віче українських патріотів", що проходить біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві.

"Я переконана, що влада, яка приходить таким нечесним, фальшивим шляхом, вона ненадовго", - заявила Тимошенко.

Вона звернулася "до всього українського народу із закликом бути пильними і не допустити найгіршого розвитку подій".

"Шевченко завжди був і залишиться чужим для таких, як Янукович та його оточення, як зрештою Янукович і його оточення є чужими і для Ахматової, і для Чехова", - заявила Тимошенко.

"Новий, як кажуть, інавгурований президент і його оточення бачать Україну через решето власних матеріальних інтересів", - зазначила Тимошенко.

"Мені дуже шкода, що повторюється та сама історія, коли Янукович завтра збирається їхати у Канів і вкладати гроші в пам'ятник, але в той же час кожною своєю дією, кожним словом, кожною своєю думкою він проти України і всього українського", - додала вона.

Тимошенко запитала: "Так навіщо така неправда? Навіщо їздити в святі місця, щоб прикривати політику, яка робиться і працює проти України?".

"Я думаю, що не можна допускати цих поганих традицій, коли можна робити що завгодно, але потім з'їздити до Канева і по суті отримати собі індульгенцію. Я думаю, що такі люди є достойними спадкоємцями недолугого малоросіянства. Проти таких землячків і виступав Шевченко, і боровся з ними", - додала вона.

Тимошенко закликала присутніх "дати один одному зобов'язання, що ми спільно чітко і сильно протистоїмо всьому, що є антиукраїнським, йдемо разом і єднаємо всіх людей доброї волі".

"І я знаю, що це знову завершиться шансом, який Господь дав Україні, і на цей раз ми шанс цей ніколи нікому не дамо зруйнувати і втратити. І це буде, повірте мені, в найближчі часи", - додала вона.

Разом з Тимошенко на мітинг прийшли депутати від фракції БЮТ та НУНС, зокрема, Юрій Кармазін, Володимир Стретович та Борис Тарасюк.

Біля пам'ятника зібралися кілька тисяч людей під прапорами БЮТ, Народного Руху України та національними. Масових сутичок не зафіксовано.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування