Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луганську з'явилися білборди з Леніним. Комуністи "повісять" і Сталіна?

Четвер, 8 квітня 2010, 08:55


У Луганську з'явилися білборди із зображенням Володимира Леніна, присвячені 140-річчю від дня його народження.

Таким чином місцевий осередок Компартії вирішив відзначити день народження "лідера світового пролетаріату", передає Радіо "Свобода".

Близько 40 рекламних щитів з'явились на вулицях Луганська. На них зображений Ленін, а поряд - напис: "Ну як вам живеться при капіталізмі?".

Як пояснив секретар луганського обкому КПУ Максим Чаленко, "він (білборд) нагадує про те, що народився Володимир Ілліч, а з іншого боку в стислій формі показані його ідеї - показує, що у людей є вибір: капіталізм, або соціалізм".

А до 9 травня луганські комуністи готують нові білборди. І натякають, що нова зовнішня реклама буде із сюрпризом. За чутками, на щитах може з'явитися зображення Йосипа Сталіна.

У мерії зазначають, що відстежувати рекламу на щитах - не їхня компетенція. За це відповідають інші органи.

"За законодавством є тільки три органи, які стежать за дотриманням закону про рекламу. Це Антимонопольний комітет, Комітет із захисту прав споживачів і Комітет з питань телебачення і радіомовлення. У нас немає прав втручатися у зміст і форму реклами", - каже начальник відділу реклами міськради Анатолій Авершин.

А тим часом активісти обласного відділення Комуністичної партії пообіцяли відремонтувати пам'ятники Леніну та взяти під охорону монументи, що стоять на збанкрутілих підприємствах.

Також луганські комуністи не виключають, що в області незабаром з'явиться пам'ятник Йосипу Сталіну - радянському лідеру, що був одним із організаторів Голодомору в Україні 30-х років минулого сторіччя.

Раніше повідомлялося, що Компартія планує встановити пам'ятник Сталіну до 9 травня у Запоріжжі. І віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань Володимир Семиноженко уже заявив, що Кабінет міністрів не збирається перешкоджати цьому.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування