Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член Нацради: Регіонали готують справжній удар по музичній галузі України

Неділя, 2 травня 2010, 16:17

Скасування квоти на українську музику в теле- і радіоефірі стане серйозним ударом для національного шоу-бізнесу.

Так член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Віталій Шевченко прокоментував "Телекритиці" законопроект регіоналки Олени Бондаренко, зареєстрований у парламенті.

"Регіони" готують справжній удар по музичній галузі України, адже зараз закон вимагає, щоб 50% телерадіоефіру заповнювалися творами українських авторів або виконавців, незалежно від мови виконання", - сказав він.

"Партія регіонів, яка дбає про російський інтерес більше, ніж про український, вирішила знищити ще й український шоу-бізнес", - заявив Шевченко.

На його думку, така законодавча ініціатива є "черговим кроком культурного геноциду, який покликаний зробити українців "придатком" росіян".

Шевченко вважає, що таким чином Партія регіонів використовує класичний механізм асиміляції - утиски національної мови та культури.

"Норма щодо обов'язкового надання 50% телерадіоефіру музичним творам національних виконавців впроваджена не лише в Україні, але й в інших європейських державах, зокрема, у Франції та Польщі, де є одна державна мова, яка зазнає сильного тиску з боку мов інших держав або мов емігрантів", - пояснив член Нацради.

У такий спосіб, на його думку, "планується ще одне зухвале порушення Конституції, яка надає державного статусу українській мові".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування