Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Ющенка: європейці в очі не бачили проект Януковича

П'ятниця, 4 червня 2010, 18:26
Венеціанська комісія задоволена урахуванням своїх рекомендацій в запропонованому законопроекті про судоустрій.

Про це повідомляє прес-служба голови комітету Верховної Ради з питань правосуддя, регіонала Сергія Ківалова.

Таку позицію члени комісії висловили, заслухавши в п'ятницю в Італії доповідь Ківалова про принципи та зміст законопроекту "Про судоустрій і статус суддів", який запропонував президент Віктор Янукович.

"Члени Венеціанської комісії взяли до відома інформацію про те, що законопроект розроблений на підставі європейських стандартів і знаменує значну поступку повноважень президентом і парламентом з метою зміцнення незалежності судової влади", - йдеться у заяві.
 
У свою чергу член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук у коментарі "Інтерфакс-Україна" зазначила: "По суті законопроекту Венеціанська комісія не могла і не приймала ніяких рішень, тому що проекту в комісії немає".

"Його ще просто Україна не направила. У зв'язку з цим, сьогодні позиція комісії полягає в тому, що вона готова й надалі до співпраці", - сказала вона.

Ставнійчук підкреслила, що в п'ятницю по суті, не слухався проект про судоустрій і статус суддів, який вніс президент України до парламенту: "Слухалася тільки інформація про те, що і як зроблено".

"Венеціанська комісія з цього питання слухань говорить про те, що вона відкрита і готова й надалі співпрацювати з Україною у питанні реформування судової системи в Україні", - підкреслила Ставнійчук.

"Венеціанська комісія говорить про те, що готова прийняти до розгляду той проект, який внесений президентом до парламенту, готова розглянути ті пропозиції, які сьогодні знаходяться в парламенті, і дати, відповідно, свої рекомендації в найкоротші терміни", - підкреслила вона.

При цьому Ставнійчук зазначила, що терміни комісією не назвалися.

Як відомо, під час президентства Віктора Ющенка Ставнійчук була заступником глави секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування