Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На чолі регіональної телерадіокомпанії стала людина, за якої ходили "темники"

Четвер, 1 липня 2010, 08:57

Екс-президент Національної телекомпанії України Олександр Савенко став гендиректором ДО "Київська державна регіональна телерадіокомпанія".

Як повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення, 30 червня його визнано переможцем конкурсного відбору на посаду генерального директора КДР ТРК.  

Загалом у відборі на цю посаду брали участь 9 кандидатів, серед них, крім Савенка, - Зураб Аласанія (Харківська ОДТРК), Володимир Земляний (УТР), Григорій Южда і Олександр Опанасенко (КДР ТРК) та інші. Згодом в. о. гендиректора Григорій Южда зняв свою кандидатуру, зазначає "Телекритика".

3 березня Держкомтелерадіо оголосив конкурс на заміщення посади генерального директора КДР ТРК, яка стала вакантною після звільнення Віктора Пасака у грудні 2009 року у зв'язку із закінченням терміну контракту.

Конкурс був призначений на 15 квітня, але його скасували, а в.о. гендиректора Віктора Павлюка усунули від роботи. Тимчасово обов'язки керівника почав виконувати заступник гендиректора Леонід Мужук. 14 квітня в.о. гендиректора призначили Григорія Южду.

21 квітня Державний комітет телебачення та радіомовлення України повторно оголосив проведення конкурсного відбору на посаду гендиректора Державної організації "Київська державна регіональна телерадіокомпанія". Конкурс проводився 28 травня, підсумки конкурсна комісія підбила 30 червня. 

Савенко протягом останнього року працював першим заступником генерального директора ДТРК "Культура".

У 1990-ті роки він, серед іншого, був заступником голови Держкомітету телебачення і радіомовлення України - президентом Національної телекомпанії України, згодом був заступником міністра інформації - гендиректором Державного інформагентства України, очолював Держкомітет телебачення і радіомовлення.

З лютого 2000 до березня 2003 року Савенко керував Управлінням із питань взаємодії із засобами масової інформації та органами державної влади Адміністрації президента.

З березня 2003 до лютого 2005 року він знову був президентом Національної телекомпанії України. В ті роки при Савенкові на УТ-1 масово працювали "темники".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування