Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий посол в Росії буде працювати у чіткому контурі влади - МЗС

Субота, 3 липня 2010, 00:46
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що кандидатура Володимира Єльченка була найбільш підходящою на посаду посла України в Росії.

Про це він заявив в ефірі каналу "Інтер", відповідаючи на питання, чому влада протягом чотирьох місяців не могла визначитися з кандидатурою на цю посаду.

"Я був послом в Росії півтора року. І протягом останніх чотирьох місяців предметно займався цим напрямом зовнішньої політично України. Це звичайно не відповідь повноцінна на питання, чому не було посла", - сказав він.

"Відповідь полягає в тому, що до кандидатури і я, як міністр, який рекомендував кандидатуру президенту, і президент ставилися з надзвичайною відповідальністю, з усвідомленням того, що є багато факторів, які роблять роботу посла успішною", - зазначив дипломат.

Грищенко заявив, що був зроблений найкращий вибір: "Професійний дипломат, який вже понад 30 років працює в МЗС Української РСР і незалежної України. Людина, що побувала і послом у країнах, і була представником при ООН, коли ми там головували, перший заступник міністра закордонних справ".

"Людина інтелігентна, розумна, досвідчена. Це саме те, що, на моє переконання, нам потрібно в Москві", - додав міністр.

Він повідомив, що Україні "менш за все зараз потрібні люди, які будуть влаштовувати або власний піар, або мати свій власний порядок денний".

"Нам потрібно працювати у чіткому контурі влади, зовнішньої політики, як частини влади, на результат, на професійний діалог з тими, хто очікує від представників іноземної держави, яка себе поважає, вміння говорити тією мовою, якою розмовляють у Нью-Йорку, Женеві, Відні", - зазначив Грищенко.

Як відомо, в п'ятницю президент призначив Єльченка послом України в Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...