Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що США і Росія роблять з України "розмінну карту"

Четвер, 8 липня 2010, 12:17

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що Україна стає "розмінною картою" в російсько-американських відносинах.

Таку думку він висловив під час зустрічі з представниками Американського єврейського конгресу, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Те, чого ми найбільше боялися - що Україна стане розмінною картою у російсько- американських відносинах, у мене є відчуття, що таке пророцтво починає збуватися", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що таке враження у нього склалось після візиту в Україну держсекретаря США Хіларі Клінтон та її заяв, у тому числі і щодо НАТО, і щодо відносин України з Росією.

На його думку, це або неусвідомлення з боку США того, що відбувається в Україні, або "коректний, дипломатичний хід, який просто усталює те, що відбулося".

Він назвав відмову України від євроатлантичної інтеграції неправильним курсом.

"Заморозити на сьогодні відносини з США чи Європою - це не просто втрата часу. Це - ревізія", - підкреслив Ющенко.

Також він піддав критиці те, що на сьогодні, Україна відмовилась від співпраці з американськими компаніями з виробництва альтернативного ядерного палива, і фактично підпала під стовідсоткову залежність від поставок ядерного палива з Росії.

"Це також проблема не лише двосторонніх відносин - це проблема іншої політики: політики залежності, неуспішної політики, і тому в мене є ноти певного песимізму в оцінці цих процесів", - сказав Ющенко.

Він вважає, що за таких умов ніхто не буде піднімати питання підписання з Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом, про об'єднання енергетичних систем між Україною та ЄС, про лібералізацію візового режиму тощо.

"Я переконаний, що розглядати на цьому фоні такого роду політику ніхто вже не буде ні в Європі, ні в Америці", - зауважив він, додавши, що якщо ці питання і будуть підніматися найближчим часом, то лише для "гарної гри, і не більше".

Ющенко переконай,  що така політика є шкідливою.

"За нею стоїть намагання повернутися в стару систему політичних координат, і призначити Україні принизливу роль, у тому числі й на регіональному рівні", - заявив він.

На його думку, це серйозно мінімізує політику стратегічного партнерства між Україною та США.

Він попросив донести до американських і європейських політиків те, що такі процеси шкодять авторитету США в Україні.

"Я переконаний, що зачарування Москвою, яке відбувається у кожного американського уряду в перші два-три роки, воно також пройде і цього разу. Ми не хотіли б, щоб Україна була жертвою таких тимчасових міркувань", - заявив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...