Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв наказав готуватися до пожеж

Четвер, 5 серпня 2010, 13:07
Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв доручив готуватися до можливого відселення людей у випадку виникнення пожеж.

Про це йдеться в урядовій телеграмі, яку він направив низці міністерств та відомств, повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з його дорученням, мають бути виконані заходи щодо цілодобового контролю з охорони і захисту лісів, активізації роботи з попередження та негайної ліквідації лісових та торф'яних пожеж.

Має бути посилений контроль за станом пожежної безпеки органами державної, відомчої та місцевої пожежної охорони, зокрема на транспортних комунікаціях, системах життєзабезпечення, об'єктах підвищеної небезпеки та місцях масового перебування громадян.

Також доручено виконати заходи щодо готовності медичних закладів до надання відповідної допомоги постраждалим від наслідків пожеж та уточнення планів реагування на надзвичайні ситуації.

Пожежна і спеціальна техніка та обладнання, а також особовий склад військових та інших підрозділів, аварійно-рятувальних служб мають бути приведені у постійну готовність.

Доручено перевірити стан готовності пунктів евакуації населення на випадок можливого його відселення з постраждалих територій та забезпечення цих пунктів питною водою, медикаментами тощо.

Крім того, мають бути здійснені заходи щодо обмеження відвідування громадянами лісів у пожежонебезпечних регіонах, заборони в'їзду транспортних засобів до лісових масивів та недопущення стоянок уздовж лісонасаджень.

Також мають бути припинені до окремого рішення військові навчання, стрільби, утилізація боєприпасів та вибухонебезпечних речовин, підвищена пожежна безпека військових складів, баз та арсеналів".

Клюєв доручив посилити контроль правоохоронними органами разом з Генпрокуратурою за дотриманням вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування