Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько пообіцяв Януковичу розібратися з "чорною трансплантологією"

Понеділок, 9 серпня 2010, 17:23
Президент Віктор Янукович очікує від Генпрокуратури більш ефективної боротьби з незаконною трансплантацією органів.

Про це він заявив під час зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Януковича, йдеться, зокрема, про "необхідність перевірки оприлюдненої у ЗМІ інформації про такі випадки", зазначається у повідомленні.

"На мій погляд, робота правоохоронних органів у цьому напрямку є неефективною, і я просив би вас підняти це питання на належний рівень", - сказав президент, звертаючись до генпрокурора.

Також Янукович звернув увагу Медведька на питання незаконного усиновлення і вивезення з України дітей.

"Глава держави наголосив, що оприлюднена нещодавно у ЗМІ інформація про непоодинокі випадки незаконного усиновлення дітей за фіктивними документами має бути ретельно перевірена", - зазначили у прес-службі.

"Я просив би, щоб ви  також взяли це питання під контроль на ранній стадії - стадії оформлення документів про усиновлення та вивезення дітей", - сказав Янукович.

У свою чергу Медведько заявив: "Щодо вивезення дітей, а також незаконної трансплантації внутрішніх органів, я згоден з вами. Дійсно, на цьому напрямку роботу правоохоронних органів неможливо вважати задовільною".

"Тому я обіцяю вам, що ми найближчим часом розберемося в цій ситуації та вживемо додаткових заходів для посилення прокурорського нагляду", - підкреслив генпрокурор.

Як відомо, раніше начальник департаменту з боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми МВС України Юрій Кучер повідомив, що українські правоохоронці припинили діяльність транснаціонального угруповання "чорних трансплантологів", в роботі якої брали участь українські хірурги з інституту ім. Шалімова.

Водночас у самому інституті ім. Шалімова відкидають звинувачення у причетності до "чорної трансплантології".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування