Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько: міліції не слід поспішати з обвинуваченням лікарів

Четвер, 9 вересня 2010, 18:15
Міліції не слід квапитися з публічними звинуваченнями лікарів Інституту Шалімова у причетності до незаконної торгівлі органами.
 
Таку думку озвучив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Я б не поспішав з подібними твердженнями щодо шановної медичної установи", - сказав він.

"Якщо ми приймемо рішення порушити кримінальну справу стосовно конкретних учасників, тоді й можна буде говорити про це як про встановлений факт", - уточнив він.

Генпрокурор розповів, що цього року в Закарпатській області було порушено кримінальну справу за фактом торгівлі людьми з метою експлуатації (під експлуатацією мається на увазі торгівля органами).

"Встановлена група осіб, включаючи громадянина Ізраїлю та двох громадян України, які підшукували донорів для пересадки нирок. Нам відомо про 39 факти операцій по трансплантації", - повідомив він.

"Не тільки в нашій країні, але і в Азербайджані. І навіть на Еквадорі. Ці дані зараз перевіряє міліція в ході слідства", - уточнив Медведько.

Як відомо, у серпні начальник департаменту з боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми МВС Юрій Кучер оголосив про викриття транснаціонального угрупування "чорних" трансплантологів і заявив про причетність до неї 4 лікарів клініки імені Шалімова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування