Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: український "Євроньюс" можуть віддати Арфушу

Середа, 20 жовтня 2010, 13:41
Керівником київської редакції "Євроньюс" можуть призначити віце-президента Національної телерадіокомпанії України Валіда Арфуша.

Як йдеться у заяві прес-служби БЮТ, на 21 вересня в Парижі заплановане підписання меморандуму щодо створення цілодобового україномовного каналу "Євроньюс".

У блоці вважають неприпустимим призначення Арфуша керівником київської редакції каналу: "По-перше, це людина, яка, фактично, запровадила цензуру на Першому національному, що призвело нещодавно до звільнення кількох журналістів".

"По-друге, Валід Арфуш не приховує що ставить перед Першим національним завдання захищати владу, давати про неї виключно позитивну інформацію", - йдеться у заяві.

У БЮТ наголошують, що "для цього менеджера, як видно, виявилися непотрібними поняття про журналістські стандарти, збалансованість подачі інформації та сам принцип свободи слова".

"Поява Валіда Арфуша на чолі української редакції дискредитуватиме "Євроньюс" та завдасть удару по загальновідомому бренду", - вважає прес-служба.

"Крім того, телеканал "Євроньюс" повинен знати, що гроші на створення його українського представництва уряд Азарова віднайшов за рахунок зменшення фінансування допомоги малозабезпеченим сім`ям, сім`ям з дітьми та інвалідам дитинства", - зазначається у заяві.

На думку БЮТ, такі дії є "ще одним цілеспрямованим кроком на дискредитацію телеканалу".

"Ми вітаємо довгоочікувану появу "Євроньюс" українською мовою, але категорично не сприймаємо спосіб, у який це робиться нинішньою українською владою", - зазначає прес-служба.

БЮТ звертається до "Євроньюс" із закликом "врятувати своє ім`я і не допустити, щоб одіозні особи стали на чолі його української редакції, оскільки це означатиме запровадження цензури та призведе до порушення всіх принципів вільної журналістики".

Водночас прес-секретар прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко заявив, що перерозподіл бюджетних коштів на створення україномовного "Євроньюс" не ущемляє інтересів сімей з дітьми та інвалідів, так як законодавчо встановлена допомога їм виплачується і буде виплачуватися в повному обсязі.

"Всі категорії громадян у столиці, мають право на цю допомогу, її отримали, проте з цієї субвенції ще залишилися гроші, які все одно необхідно перерозподіляти", - сказав Лук'яненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, субвенція столичному бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам дитинства, як тепер виявилося, була виділена з запасом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: