Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ пророкує, що Україні стане краще

Середа, 6 жовтня 2010, 17:45
Міжнародний валютний фонд поліпшив свій прогноз щодо перспектив зростання української економіки в 2011 році.

Про це свідчать дані опублікованої в середу в Вашингтоні прогнозно-аналітичної доповіді МВФ "Перспективи розвитку світової економіки", повідомляє "Дзеркало тижня".

Документ підготовлений до традиційних щорічних осінніх зборів керівних органів МВФ і Світового банку, які пройдуть у Вашингтоні 8-9 жовтня.

Так, експерти МВФ зараз прогнозують зростання української економіки у 2011 році на рівні 4,5%, тоді як у попередньому прогнозі, опублікованому в квітні поточного року, цей показник становив 4,1%.

У підписаному українською владою і затвердженому Радою директорів МВФ 30 липня меморандумі про економічну і фінансову політику, зростання української економіки в наступному році прогнозувалося на рівні 4,3%.

"Примітно, що оцінки фонду в точності збігаються з прогнозними макропоказниками на 2011 рік, затвердженими Кабміном в серпні", - йдеться у публікації.

Поліпшив МВФ і свої оцінки щодо сальдо поточного балансу України, причому як на нинішній, так і наступний рік.

Якщо у квітневій доповіді і в 2010, і у 2011 рік негативне сальдо прогнозувалося на рівні 2,3% ВВП (а в меморандумі, відповідно, -0,7 і -1,8% ВВП), то на нинішній рік експерти фонду прогнозують -0,4%, а на наступний - -1,3% ВВП.

Очікують в МВФ і поліпшення на ринку праці в Україні. Безробіття має знизитися з 8,8% в 2010 до 7,7% в 2011 році (у меморандумі закладено прогноз 7,9%).

Єдиний виняток становила інфляція, прогнози щодо якої були переглянуті в гіршу сторону.

Так у 2010 експерти МВФ чекають прискорення середньорічних темпів інфляції до 10,8% (від 9,8%, прогнозованих на нинішній рік), тоді як згідно з квітневим прогнозом, ця цифра становила 8,9% (у меморандумі середньорічні темпи зростання споживчих цін на наступний рік закладені на рівні 11,9%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування