Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче відмовитися від "конвертів" заради старості

Середа, 3 листопада 2010, 20:15
Президент Віктор Янукович наголошує на необхідності проведення в країні пенсійної реформи.

Про це він заявив у середу в Донецьку, передає УНІАН.

"Я хочу сказати, що ми в обов`язковому порядку кожен свій крок будемо оприлюднювати, ми обговорюватимемо наші реформи з громадськими організаціями, з людьми. Ми будемо відкриті", - сказав президент.

Він знову наголосив на необхідності реформування країни по різних напрямах. Зокрема, глава держави детально зупинився на обов`язковому реформуванні пенсійної системи.

"У соціальній сфері ми на 8,5% підвищили заробітну плату і пенсії. Це добре? Це добре, але цього мало, нам потрібно підвищувати не на 8,5%, а нам потрібно підвищувати у рази і заробітну плату, і пенсії", - сказав Янукович.

При цьому він констатував, що поки що в країні діє стара пенсійна система, яка залишилася ще від Радянського Союзу.

"Цю систему потрібно модернізувати, для цього потрібен час... Ми ухвалили рішення в 2004 році і почали пенсійну реформу, в 2005 році її зупинили, і ми одержали дефіцит Пенсійного фонду близько 30 мільярдів гривень, який сьогодні закривається за рахунок бюджету", - пояснив президент.

За його словами, "тому потрібно модернізувати, реформувати пенсійну систему, нам потрібно робити накопичувальні рахунки, вводити для кожної людини, щоб кожна людина бачила, скільки вона заробила коштів на старість".

Для цього треба легалізувати заробітну плату, відмовитися від виплати її "у конвертах", зазначив Янукович.

При цьому він попередив, що ефект від проведення пенсійної реформи буде видно не відразу після її реалізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування