Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Податковим кодексом "Янукович ветував самого себе" - експерт

Середа, 1 грудня 2010, 07:28

Президент Віктор Янукович, наклавши вето на Податковий кодекс, ухвалений Верховною Радою, "ветував самого себе".

Таку думку висловила керівник бюро німецького фонду імені Фридриха Науманна в Києві Гайке Дьорренбехер, передає "Німецька хвиля".

Вона наголосила, що Податковий кодекс ухвалювався в парламенті не без відома самого Януковича і його Партії регіонів.

Дьорренбехер вважає вето президента частковою перемогою протестувальників проти Податкового кодексу і "добрим" знаком для громадян, підтвердженням, що за свої переконання таки варто виходити на вулиці в сучасній Україні.

Водночас німецький експерт сумнівається, що зауваження протестувальників будуть уповні враховані при доопрацюванні Податкового кодексу.

"Поки йдеться лише про опрацювання частин Кодексу, й усе розгортається за відомою українською манерою вирішення проблеми "упродовж двох днів". Я все ж сумніваюся в тому, що критичні пункти будуть усунуті з Податкового кодексу", - сказала Дьорренбехер.

Вето президента, на її думку, було зумовлене двома причинами. З одного боку – намірами підприємців, які протестують, долучитися до політичної опозиції. Водночас своїм рішенням Янукович може "додати собі балів популярності в населення", постати таким собі "батьком країни", який зважено відстоює інтереси всіх громадян, каже Дьорренбехер.

Майбутній розвиток подій навколо податкової реформи, на її думку, залежатиме, в першу чергу, від того, хто займеться вирішенням проблемних моментів, а також від того, як протікатиме відповідна робота.

Але вже нині з новітнього перебігу подій українське керівництво має зробити для себе висновок, важливий для ухвалення інших ґрунтовних реформ, зокрема пенсійної реформи, реформ житлово-комунального сектору й трудового законодавства, додає Дьорренбехер.

Вона сподівається, що населення в Україні буде краще підготовлене до таких важливих перетворень, передусім через широку суспільну дискусію, і ухвалення реформ у парламенті буде вестися справді політичним, дискусійним шляхом, а не через натискання кнопок у швидкому темпі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування