Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратуру просять розібратися з Єжелем

Четвер, 10 лютого 2011, 11:41

ТОВ "Івала" звинувачує Міноборони в спробах незаконно заволодіти майном підприємства.

Як повідомили в компанії, до Генпрокуратури направлена скарга з закликом "припинити свавілля з боку посадових осіб Міноборони, яке вже призвело до зриву процесу харчування тисяч військовослужбовців, і зараз спрямованк на незаконне заволодіння майном підприємства".

У ТОВ "Івала" зазначили, що посадові особи Міноборони прийняли рішення про укладення договору з ТОВ "Оптукрпром-ВР".

"Зважаючи на публічні запевнення міністра оборони про те, що він забезпечить належне оформлення відносин з нашим підприємством і здійснить оплату наданих послуг, ми розцінюємо такі дії міністра оборони як заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою", - йдеться у скарзі компанії.

ТОВ "Івала" також стверджує, що 9 лютого представники компанії не були допущені на території військових частин (установ), дислокованих у Харкові, для звільнення столових від продовольства та обладнання, які належать підприємству.

Крім того, ТОВ "Івала" стверджує, що представники ТОВ "Оптукрпром-ВР" за сприяння командира президентського полку "шляхом підкупу та психологічного тиску" схиляли їхніх співробітників до підписання трудових угод з ТОВ "Оптукрпром-ВР".

Аналогічні спроби мали місце і в інших військових частинах Києва, підкреслили в компанії.

У зв'язку з цим ТОВ "Івала" просить Генпрокуратуру здійснити перевірку Міноборони у сфері організації харчування особового складу Збройних сил.

Також компанія вимагає притягнути до відповідальності посадових осіб Міноборони, дії або бездіяльність яких призвели до виникнення позабюджетної заборгованості в особливо великих розмірах, до зриву процесу харчування особового складу і заподіяння "Івалі" майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою.

Крім того, компанія просить Генпрокуратуру не допустити подальшого порушення прав підприємства щодо розпорядження майном, не допустити тиску на співробітників "Івали" з метою схиляння їх до роботи в ТОВ "Оптукрпром-ВР".

Генпрокуратуру також просять перевірити правомірність дій посадових осіб Міноборони щодо проведення процедури закупівлі послуг у одного учасника - ТОВ "Оптукрпром-ВР".

Як відомо, 8 лютого 2011 року ТОВ "Івала" заявило про призупинення харчування близько 15 тисяч солдатів через борг Міністерства оборони у сумі 75 мільйонів гривень та відсутність договірних відносин із військовим відомством.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...