Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світовий конгрес українців: Україну хочуть повернути до авторитарного режиму

Субота, 7 травня 2011, 13:56

Світовий конгрес українців обурений рішенням Верховної Ради про офіційне використання червоного прапора поряд із державним на День перемоги.

Відповідне повідомлення СКУ поширив у п’ятницю, повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

Конгрес висловлює обурення у зв’язку зі схваленням змін до закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років", що вводять в ужиток нове поняття "Прапор Перемоги", яким є червоний прапор зокрема з зображенням зірки та серпа і молота, а також зобов’язують здійснювати "офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з державним прапором України".

"СКУ глибоко стривожений політичною незрілістю та національною несвідомістю народних депутатів, які на 20-му році незалежності України прийняли зміни до Закону щодо легалізації червоного прапора", — йдеться у заяві.

"Цим самим вони уможливили пропагування в Україні символіки радянської імперії, тоталітаризм якої засудило міжнародне співтовариство, та заявили про бажання повернути Україну до комуністичного авторитарного режиму", - вважають у СКУ.

Світовий Конгрес Українців представляє інтереси більше 20 мільйонів українців та об’єднує в своєму складі українські організації з 32-ох країн світу. Заснований у 1967 році, СКУ був визнаний неурядовою організацією в Економічній та Соціальній Раді Організації Об’єднаних Націй у 2003 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування