Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологам сподобалася ідея про червоний прапор

Неділя, 8 травня 2011, 21:10

Прийнявши закон про вивішуванні 9 травня разом з державним прапором "прапора Перемоги", Верховна Рада віддала шану ветеранам і самому святу Перемоги.

Таку думку висловили політологи в ході експертного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Цим законом передбачається віддати шану Перемозі. Якщо ситуацію розглядати в ідеологічному плані - це якийсь крок визнання того, що Україна була частиною СРСР. І це є невід'ємною частиною історії нашої держави", - заявив політолог Михайло Погребинський, якого цитує прес-служба Інституту Горшеніна.

"Радянський Союз ніщо відродити не може. Верховна Рада не ухвалювала рішення про обов'язковість розвішування червоного прапора. Верховна Рада визначила право на вивішування червоного прапора", - підкреслив він.

У свою чергу політолог, політтехнолог, директор Міжнародного інституту політичної експертизи Євген Мінченко висловив думку, що "рішення ВР по червоному прапору - це віддання шани тим людям, які віддали життя в боротьбі з найстрашнішим злом, яке будь-коли було в історії людства" .

У той же час, він додав, що "відродження СРСР з Києва розпочатися не може, воно може початися тільки з Москви".

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Литвин 5 травня підписав закон, згідно з яким під час святкування Дня Перемоги повинні вивішуватися разом з державним прапором України червоні прапори. Закон був направлений на підпис президентові.

Раніше глава держави Віктор Янукович заявив, що підпише відповідний закон, як тільки він надійде до адміністрації президента. Однак станом на вечір неділі документ ним не підписаний.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування