Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров і Грищенко хочуть поновити переговори про Придністров'я

Неділя, 5 червня 2011, 10:52

Глава МЗС Росії Сергій Лавров сподівається на офіційне поновлення переговорів щодо придністровського врегулювання у форматі "5+2" 21 червня в Москві.

Про це він повідомив у суботу після закінчення зустрічі в Одесі зі своїм українським колегою Костянтином Грищенком, передає УНІАН.

"Ми повні рішучості поновити процес політичного врегулювання, і з цією метою хочемо домовитися зі всіма зацікавленими сторонами, перш за все з Кишиневом і Тирасполем, про те, щоб на московській зустрічі 21 червня ми офіційно поновили переговори щодо політичного врегулювання у форматі "5+2", - зазначив глава МЗС Росії.

Що стосується позиції російської сторони, то міністр закордонних справ РФ визначив її так: "Рішення необхідно шукати в рамках територіальної цілісності Республіки Молдова при гарантованому особливому політичному статусі Придністров`я".

"Ми з главою МЗС України слухали з цього приводу доповіді спеціальних представників двох міністерств, які цими питаннями займаються. Накопичено достатньо серйозний матеріал з урахуванням позицій обох сторін і зовнішніх гравців. При цьому якихось розбіжностей у нас з Україною немає. Це дозволяє нам розраховувати, що вдасться сформувати базу для поновлення переговорів", - додав Лавров.

У свою чергу, Грищенко наголосив: "Ми зацікавлені, як і всі учасники цього процесу, в тому, щоб повернутися до формального поновлення переговорів у форматі "5+2". З цією метою здійснено контакти з Кишиневом і Тирасполем".

"Ми виходимо з того, що принципово є така згода, але ми, звичайно, хотіли б, щоб вона було повною мірою реалізована під час червневої зустрічі в Москві", - додав Грищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування