Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа просить Януковича ветувати нові правила закупівель

Вівторок, 7 червня 2011, 10:52

Світовий банк і Єврокомісія звернулися до адміністрації президента і уряду із рекомендацією ветувати зміни до закону про держзакупівлі.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на текст відповідного документу.

"Деякі зміни відводять закон у бік від європейських і міжнародних стандартів. У зв'язку з цим ми переконливо рекомендуємо повернути закон до парламенту", - говориться в документі.

Якщо прохання Світового банку і Єврокомісії будуть проігноровані, вони розглядають можливість розширити фінансові санкції щодо України, зупинивши "перерахування фінансової допомоги, в тому числі в рамках програм бюджетної та макроекономічної підтримки".

Міжнародні експерти виділили в новому законі три неприйнятні позиції, головна з яких - виведення держкомпаній з поля дії закону.

"Багато операцій, обумовлені в директивах ЄС, тепер не будуть підпадати під дію українського законодавства про держзакупівлі...Особливо ми стурбовані тим, як закон вплине на закупівлі, що проводяться комунальними підприємствами", - йдеться у листі.

Друга претензія стосується скасування тендерів при купівлі товарів і послуг Аграрним фондом, що "може серйозно вплинути на розвиток національних ринків".

Останнє зауваження стосується процедури страхування предмета закупівлі, яка вводиться новим законом: "Вимога страхування предмета закупівлі невиправдано і може істотно ускладнити процес. Ми рекомендуємо відмовитися від цієї ініціативи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування