Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович заспокоїв американців, що на виборах все буде максимально просто і зрозуміло

Середа, 8 червня 2011, 14:05

Процес формування округів, згідно із проектом закону, буде виведено за рамки виборчої кампанії

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович на зустрічі з делегацією Конгресу США, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Лавринович також наголосив, що процес формування округів, згідно із проектом закону, буде виведено за рамки виборчої кампанії. Зокрема, округи буде сформовано після набуття чинності законом, тобто, задовго до початку виборчої кампанії.

Лавринович також поінформував американських конгресменів про те, що принцип формування виборчих комісій у проекті закону зафіксовано у точній редакції, яку запропонували члени Робочої групи - представники Центральної виборчої комісії та Харківської юридичної академії ім. Я.Мудрого.

При цьому, наголосив міністр юстиції, ця норма може редагуватись чи змінюватись, якщо будуть інші пропозиції від опозиційних політичних сил. Беручи до уваги, що передбачена норма була ними підтримана.

Міністр юстиції також поінформував конгресменів США про те, що проектом закону не передбачено жодної причини для скасування реєстрації кандидата в депутати, окрім тих, що наявні у законодавстві й інших демократичних країн.

Це, зокрема, смерть кандидата, виїзд кандидата з країни на постійне місце проживання або випадки, коли щодо кандидата набрав чинності обвинувальний вирок суду.

За словами міністра юстиції, в законопроекті запропоновано максимально простий та зрозумілий принцип формування виборчих округів: їхні межі визначатимуться за кількістю виборців, що проживають на визначених територіях.

При цьому, різниця між кількістю виборців у виборчих округах, згідно із запропонованим принципом, не перевищуватиме 10 відсотків.

"Ми прагнемо максимальної прозорості кожного етапу майбутньої виборчої кампанії", - підкреслив міністр юстиції.

З цією ж метою, за його словами, ухвалене рішення направити проект закону про вибори народних депутатів на експертизу не лише до Венеціанської комісії, а й до Міжнародної фундації виборчих систем, й до Місії спостереження за виборами ОБСЄ.

За словами Міністра юстиції, законопроект буде доопрацьований з урахуванням оцінок всесвітньо визнаних експертів у галузі виборчого законодавства, йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...