Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон не заступалась за Тимошенко

П'ятниця, 1 липня 2011, 18:42

Державний секретар США Гілларі Клінтон не називала процес проти Юлії Тимошенко політично вмотивованим.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики українського МЗС Олег Волошин, який був присутній на міністерській конференції Спільноти демократій у Вільнюсі.

За його словами, Клінтон просто сказала "ми маємо уважно слідкувати за тим, щоб не відбувалося згортання демократії на рівні континенту, нас непокоїть ситуація в Білорусі, а також політично вмотивовані переслідування політиків чи не допуск партій до участі в виборах".

"Було сказано про політично мотивований процес проти опозиційних політиків, але не було названо ані країни, ані ім'я конкретного політика", - додав він.

Волошин запевняє, що "там не згадувалась ні Україна, ні Росія, ні ім'я Юлії Тимошенко, тим більше".

"Звідки взялась Україна взагалі не відомо. Не було сказано там: переслідування лідера опозиції, чи колишнього прем’єра. Нічого такого взагалі не говорили", - додав він.

"Якщо в Америці вважають за потрібне, а вони робили заяви, в тому числі і по справі Тимошенко, то вони роблять це... ", - уточнив спікер МЗС.

Як відомо, раніше газета Washington Post написала, що Клінтон висловила занепокоєння, що судовий процес проти колишнього прем‘єр-міністра Юлії Тимошенко є політично вмотивованим.

KyivPost знайшов текст доповіді держсекретаря Клінтон, в якому немає ні слова про українського політика.

Точна цитата англійською мовою звучить так: "We must prevent any setbacks to democracy in our own countries and regions. We should speak out when countries like Belarus brutally repress the rights of its citizens, or where we see opposition figures facing politically-motivated prosecution , or governments refusing to register political parties".

"Ми повинні запобігати згортанню демократії в наших країнах та регіонах. Ми не повинні мовчати, коли такі країни, як Білорусь, жорстоко пригнічують права своїх громадян, або коли ми бачимо представників опозиції, які переслідуються за політичними мотивами, або коли уряди відмовляють у реєстрації політичних партій", - звучить її переклад.

Тимошенко ж згадується в тексті повідомлення Associated Press.

Тим не менше, раніше Держдеп США дійсно висловлював стурбованість судовим процесом проти Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування