Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче зробити депутатам дублерів

П'ятниця, 8 липня 2011, 14:10

Спікер Володимир Литвин пропонує, щоб кандидат, який посів друге місце в окрузі, ставав дублером обраного депутата.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я пропоную, щоб раз на півроку депутат звітував перед виборцями і що кандидат, який посів на виборах друге місце, стане дублером депутата", - зазначив спікер.

"І тоді не треба буде проводити дострокових виборів: не підходить "перший номер" - геть з очей, бо й дублер буде контролювати кожен його рух", - сказав Литвин.

За його словами, "це ідеальна система, яка дозволить природним шляхом структурувати суспільство і зробити відповідальною владу".

"Але я розумію, що на такий крок ніхто не піде. Бо кричати взагалі про благо народу - дуже легко, а піти в округ, де озлоблені люди...Закохати в себе через телевізор при системі округів буде важко і навіть неможливо", - заявив спікер.

Литвин зазначив, що "в підсумку буде реалізована змішана система".

"Ми отримаємо депутатів двох сортів. Знакових людей, які можуть говорити, які не викликають алергії, подразнення і ненависті людей, - їх будуть направляти в округи. А тих, яких людям навіть не можна показувати, заведуть у списки", - сказав він.

"За них буде агітувати, викрикувати гасла перша "п'ятірка", а самі вони в цей час будуть працювати в "закордонному окрузі", як правило, внісши за це до партійної каси відповідні гроші. Великі гроші", - заявив спікер.

"У парламенті ці депутати зустрінуться: і по п'ятницях одні будуть думати про те, що їм потрібно їхати в округ і відповідати перед людьми, а інші - переживати, на чи той час вони замовили чартер, щоб знову полетіти в "закордонний округ", - зазначив Литвин, додавши, що між ними будуть періодично виникати конфлікти.

Він також вважає, що "при змішаній системі кандидатів в округах повинні висувати політичні партії".

"Якщо людина пройшла від політичної сили, публічно говорила, що підтримує ту чи іншу партію, він повинен потім, у Раді, входити у відповідну фракцію. Інакше виникне броунівський рух, і парламент буде непрогнозованим", - сказав спікер.

"Виникне стільки "хотєлок", що державного бюджету для їх обслуговування буде мало", - заявив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування