Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко бачить терор проти своїх захисників

Понеділок, 1 серпня 2011, 19:49

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що влада чинить тиск на всіх захисників, які брали участь у судовому процесі щодо газових угод 2009 року.

Про це вона заявила після завершення судового засідання в Печерському райсуді, повідомляє її персональний сайт.

"Ви знаєте, що зараз Микола Сірий, якому також дали дві доби на ознайомлення зі справою, і який був вимушений піти з цього процесу, тому що він не може займатися профанацією і діяти нефахово, зараз проти нього почався терор", - зазначила вона.

Тимошенко розповіла, що "зараз піднімають його дисертацію за 1991 рік і намагаються довести, що він займався плагіатом".

"Тобто йде прямий удар по кожному моєму захиснику. Причому удар з незаконним використанням силових структур", - сказала екс-прем'єр.

Вона також нагадала, що стосовно її захисника Миколи Титаренка Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури порушила дисциплінарне провадження з метою позбавлення адвокатського посвідчення.

"Кожного адвоката намагаються залякати… І зараз Миколу Миколайовича Титаренка за те, що він не зміг ознайомитися зі справою внаслідок того, що йому суддя не дав часу, його зараз позбавляють адвокатського посвідчення", - додала Тимошенко.

Крім того, екс-прем'єр повідомила, що позбавлення посвідчення загрожує і Олександру Плахотнюку, і Миколі Сірому.

"Так само звернулися за позбавленням адвокатського посвідчення і до Плахотнюка, і по Миколі Івановичу Сірому", - нагадала вона.

"Тобто людей репресують, адвокатів репресують, їх примушують робити те, що вони не здатні робити, і за це їх дуже жорстоко карають - за те, що вони не поступають протизаконно", - резюмувала Тимошенко.

Як відомо, захисниками екс-прем'єра у судовому процесі були Сергій Власенко, Микола Титаренко, Олександр Плахотнюк і Микола Сірий.

У понеділок суд задовольнив клопотання Тимошенко про допуск до справи нового захисника - Юрія Сухова.

При цьому суддя Родіон Кірєєв дав адвокатові на ознайомлення з матеріалами справи, як і його попередникам, всього два дні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування