Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові вимагали відставки президента Сирії

Субота, 1 жовтня 2011, 11:32

У Харкові сирійці провели демонстрацію з вимогою відсторонення від влади президента Сирії Башара Аль-Асада та його уряду.

Близько 200 громадян Сирії, які проживають у Харкові, зібралися у п’ятницю перед пам’ятником Леніна на площі Свободи, передає УНІАН.

Вони тримали державні прапори Сирії та України, а також транспаранти з написами: "Наша революція продовжується проти цього тирана", "Росія, не закривай очі на масові вбивства людей, які в тебе вірять", "Ми не релігійні фанатики! Ми живемо на святій землі і хочемо звичайного людського життя".

За словами одного з учасників акції, громадяни Сирії вимагають від Росії не ветувати на засіданнях Ради Безпеки ООН резолюцію про застосування сили проти військ президента країни.

Він наголосив, що революція у Сирії триває вже понад 7 місяців і за цей час загинуло більше 3 тисяч мирних жителів та ще близько 120 тисяч заарештовано.

"Ми хочемо повернутися додому, але не можемо, бо нас одразу заарештують", - заявив учасник акції.

Він зауважив, що подібні акції проходять по всій Україні.

Антиурядові протести в Сирії розпочалися у середині березня в місті Дераа, а потім перекинулися на інші регіони. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Аль-Асада і проведення реформ в країні.

США, ЄС, Франція, Велика Британія, Німеччина і кілька інших країн закликали Асада піти у відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...