Москаль питає, чому на розгін демонстрацій бронежилети є, а в Одесі не було

Четвер, 6 жовтня 2011, 13:01

Депутат Геннадій Москаль заявляє, що в міліції достатньо бронежилетів, тому незрозуміло, чому співробітники, котрі знешкоджують особливо небезпечних злочинців були без бронежилетів.

Так він прокоментував виступ міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, що міліція не мала достатньо технічних засобів і кваліфікованого персоналу для проведення операції із затримання трьох озброєних злочинців.

"В міліції достатньо бронежилетів, які, до речі, МВС закупило за бюджетні кошти за ціною, в п’ять разів вищою, ніж при Луценку", - заявив він.

"Дайте відповідь на просте запитання – чому бійці спецпідрозділів, що беруть участь у розгоні мирних демонстрантів, одягнуті в бронежилети, а співробітники, котрі брали участь у затриманні особливо небезпечних озброєних злочинців, – без бронежилетів? Невже мирні демонстранти небезпечніші за озброєних злочинців?!" – обурився Москаль.

"Чому при надлишку на озброєні в МВС автоматів Калашникова і без всякої необхідності закупленої в Ізраїлі втридорога автоматичної зброї у працівників міліції, що йшли на затримання озброєних злочинців, не виявилося жодного автомата?" – спитав він.

"Чому під час спецоперації не задіяли передбачену правилами “страховку”? Адже на невеликій відстані з протилежного боку від працівників міліції мав стояти автомобіль із виключеними фарами й затемненими вікнами, який у випадку застосування злочинцями зброї вогнем у відповідь мав розстріляти їх на місці", – також спитав Москаль.

Він також нагадав, що Могильов "персонально", прийшовши на посаду міністра, звільнив "всіх без винятку начальників обласних управлінь МВС, усіх начальників департаментів, розформували Управління з проведення спецоперацій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування