Іноземці в Україні не можуть обміняти гроші через бланки? Є спростування

Четвер, 6 жовтня 2011, 13:23

Іноземні громадяни не мають змоги придбати чи продати валюту в обмінних пунктах Донецька.

Про це сповіщають оголошення, вивішені в "обмінниках" міста, повідомляє "ОстроВ".

Кореспонденти видання, представившись нерезидентами України, не змогли обміняти валюту в жодному з 10 відвіданих обмінних пунктів у різних районах Донецька.

Відмову провести елементарні валютні операції іноземцям пояснили відсутністю "бланків суворої звітності", пише "Остров".

 

У свою чергу, представник приватного акціонерного товариства "Українська фінансова група" Микола Вітрук спростував "Українській правді" те, що такі оголошення з підписом цього ПАТ могли бути вивішені у філіях УФГ.

Йому невідомо, звідки в журналістів "Острова" така фотографія. Вітрук стверджує, що інформація про бланки недостовірна.

"Правління ПрАТ "УФГ" не узгоджувало вказаний текст та не розпоряджалось про його розміщення на підпорядкованих структурних підрозділах. Відсутність такого оголошення на структурних підрозділах ПрАТ "УФГ" підтверджується результатами перевірок територіальних управлінь Національного банку України, в тому числі в Донецькій області", - сказано у спростуванні товариства.

УФГ також запевняє, що в її підрозділах наявні бланки довідок-certificate за формою №377 і проводиться обслуговування нерезидентів за валютно-обмінними операціями.

Між тим, "Остров" писав, що в одному з обмінних пунктів журналісту сказали: "Коли мені привезуть ці бланки, я не знаю... Усе дуже нелегко, тому я не знаю, коли вам краще підійти".

В іншому запропонували знайти громадянина України, який "зі своїм паспортом допоможе поміняти гроші" іноземцю.

"Вам так буде легше, ніж ви будете зараз бігати по інших обмінниках і шукати, де є ці бланки", - порадила оператор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування