Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича й Азарова просять не обмежувати доступ до сайтів через еротику

Вівторок, 1 листопада 2011, 14:32

Президента і прем'єра просять забезпечити ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Із відповідним відкритим листом звернулися до Віктора Януковича й Миколи Азарова 8 громадських організацій і асоціацій, що працюють у сфері масової інформації й комунікацій, повідомляють "Українські новини".

"Ми звертаємося до вас із проханням втрутитися в ситуацію для забезпечення виконання у встановленому порядку указу президента України №1085/2010 щодо ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі", - сказано в листі.

Організації зазначають, що за час, який минув із часу опублікування указу, комісію не було ліквідовано.

Водночас у законопроекті №7132 "Про захист суспільної моралі", прийнятому Верховною Радою в першому читанні 18 жовтня, передбачається поновлення роботи комісії й розширення її функцій.

Таким чином, громадські організації й асоціації просять президента й прем'єр-міністра запобігти ухваленню законопроекту №7132, яким пропонується зобов'язати інтернет-провайдерів обмежувати вільний доступ до веб-сайтів або їх частин, визначених Нацкомісією з моралі як еротичні.

Авторами листа є асоціація "Індустріальний телевізійний комітет", Інститут масової інформації, Інтернет-асоціація України, міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна", Незалежна асоціація мовників, Східноєвропейський інститут проблем медіа, Українська асоціація видавців періодичної преси й комісія Українського союзу промисловців і підприємців з питань науки й ІТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування