Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче новий закон про вибори. ПР не відмовиться від мажоритарки

Четвер, 3 листопада 2011, 12:00

Опозиція наполягає на розробці нового закону про вибори.

Таку спільну думку двох опозиційних фракцій висловив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Він наголосив, що фракції меншості вимагають створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК), яка матиме функції парламентського комітету і складатиметься 50 на 50 з провладних та опозиційних депутатів.

"Нині діючий закон не потрібно міняти, але якщо вже йти на радикальні зміни, то тільки за участі опозиції. Ми повинні винести тоді на розгляд Верховної Ради спільний законопроект. на будь-які інші "компроміси" ми не погодимося. Це спільна позиція з фракцією НУ-НС", - сказав він.

Зі свого боку лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що ПР погоджується на створення комісії з представників усіх фракцій.

"Ми розцінюємо голосування за цей законопроект як безпосередній крок до прозорих та чесних виборів, тому готові йти на компроміс з опозицією", - сказав він.

Також Єфремов заявив, що більшість готова доопрацювати вже подані законопроекти, а не розробляти спільний з опозицією.

"Якщо буде треба, то ми готові не ухвалювати ще сьогодні рішення по якомусь з окремо взятих документів, а відправити на доопрацювання або ті, по яких ми домовимося, або всі законопроекти", - додав депутат.

"Ми готові до створення ТСК, щоб врахувати пропозиції опозиційних депутатів по цілій низці напрямків, а також пропозиції, які виникли в процесі роботи Венеціанської комісії", - наголосив він.

Депутат додав, що питання щодо виборчого бар’єру вирішиться в процесі дискусій, однак від норми часткового введення мажоритарної системи виборів провладна фракція не збирається відмовлятися.

"Соціологія говорить про те, що більшість громадян хоче голосувати безпосередньо за депутатів. Тому ми не будемо відходити від цього пункту", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування