Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Франції не виключили санкцій проти представників української влади

Четвер, 3 листопада 2011, 17:38

Колишній посол Франції в Україні Жак Фор не виключає можливості санкцій з боку Європи.

Про це він сказав в інтерв'ю Українській правді.

"Теоретично це (санкції проти України) може бути", - сказав він.

"Їхнім ініціатором можуть виступити Брюссель або вони можуть виникнути в ході дискусії між Єврокомісією і представниками країн-членів ЄС. В остаточному підсумку це рішення буде прийматися на політичному рівні. Наприклад, під час зустрічі міністрів закордонних справ", - сказав він.

"Але якщо ви запитуєте, що я особисто думаю про санкції, я хочу повторити відповідь нашого колишнього міністра закордонних справ, що колись сказав, що складно вирішити питання про застосування санкцій. Але додав, що ще складніше вирішити, як і коли вийти з режиму санкцій", - додав він.

Він також нагадав, що санкції можуть бути не тільки проти країни, але й проти конкретних осіб, причетних до якихось процесів.

"І такі санкції можуть бути як з боку ЄС, так і в рамках двосторонніх відносин, наприклад Франції й України", - підкреслив він.

Він також додав, що суд над Тимошенко "не був збалансованим" і на суді "не було дотримано права на захист" екс-прем'єрки.

Відповідаючи на запитання про те, що влітку пішли чутки про те, що його відкликають через критику справи Тимошенко, Фор назвав це фальшивою маніпуляцією, за яку українська сторона потім просила вибачення.

"В остаточному підсумку, я одержав офіційні й особисті вибачення від міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, а ще за кілька днів одержав офіційні й особисті вибачення від Олега Волошина (директора інформаційного департаменту МЗС)", - сказав Фор.

Як відомо, нещодавно дипломатична місія Фора в Україні закінчилась.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...